Vette vis en
Omega 3 vetten zijn van essentieel belang voor een gezond
lichaam. Omega 3 vetzuren beschermen tegen hart- en vaatziekten. Met name
de bijzondere vetzuren ETA, ETE en DTA, welke voorkomen in de groenlipmossel.
Deze zijn, naast de ook in vette vis voorkomende EPA en DHA,
van groot belang. De groenlipmossel is een klein eenjarig schaaldiertje wat -
vanwege zijn bijzondere vetzuren ETA, ETE en DTA - in de zuivere wateren van
Nieuw Zeeland gekweekt wordt en verwerkt wordt tot een voedingssupplement.
De groenlipmossel heeft de voorkeur boven visolie omdat niet alle vissoorten
even schoon zijn. Dit komt doordat roofvissen, welke hoger in de voedselketen
staan, het meeste last hebben van vet oplosbare toxines als dioxines en pcb's en
zware metalen. Dit soort vissen leeft jaren achtereen en heeft daardoor de kans
dat deze giftige stoffen zich opstapelen. De groenlipmossel is een krachtige
antioxidant en is ontstekingsremmend. Het is een natuurlijke pijnstiller bij
artritis, een anti-aging product, is goed voor de darmen, is goed voor het
kraakbeen en houdt hart en hersenen gezond.
Terug
Vragen of opmerkingen? Vul het onderstaande formulier in.